Koska on hyvä aika hankkia koira?

 

Aikuistuessa kaikille meille tulee eteen suuria kysymyksiä. Minkälaisen uran haluan, sijoitanko omaan asuntoon vai ostanko oman talon, minkälaisen auton hankin, miten pidän huolta terveydestä ja haluanko lapsia ovat kaikki suuria kysymyksiä. Mutta yksi kysymys puuttuu: Milloin olisi hyvä aika hankkia koira?

Tässä artikkelissa pohdimme tärkeimpiä pointteja koiran hankkimisen suhteen ja toivomme, että lukemisen jälkeen olet valmis tekemään oikean päätöksen.

Adoptio vai ostos?

 

Maailmasta löytyy miljoonia koiria, joilla ei ole omaa kotia, perhettä tai edes ystäviä. Näin ollen sinun pitää miettiä, mikäli haluat rahoittaa koirakenneleiden toimintaa Stylish brunette working from home in her home office and holding her dog in her lap.lisäämällä potentiaalisesti lisää orpokoiria kylmään maailmaan vai valitsetko jonkin hätää kärsivän koiran parempaan kotiin.

Tietysti adoption mukana tulee riski, että koira on traumatisoitunut eikä kuntoutusta onnistuta tekemään. Toisaalta koirat ovat usein ihmisiä kiitollisempia olentoja. Ne kyllä muistavat hyvät ja pahat ihmiset.

Mikä on oma elämäntilanne?

Koiran tule perheeseen on suurenmoinen ilo, mutta samalla myös suuri vastuu. Sopiiko uusi vastuu sinun elämäntilanteeseesi? Suurin osa koirista tarvitsee vähintään 3 tuntia päivässä ulkoilma-aktiviteettia.

Tämän lisäksi koiran terveydestä on pidettävä huolta hyvällä ruokavaliolla, lukuisilla eläinlääkäri käynneillä sekä tietenkin lämpimällä huomiolla jopa silloin kun haluat katsoa rauhassa Kauniita ja Rohkeita. Matkustatko paljon? Jos vastaat kyllä, muista että koiran jättäminen muiden huolehdittavaksi ei ole aina niin helppoa.

Asunto ennen kaikkea

Asutko omakotitalossa ja omistatko paljon tonttia? Vai vuokraatko kaupungin ydinkeskustasta pienen yksiön? Vaikka jotkut koirat sopeutuvat hyvin pieneen asuntoon, älä ole niin varma, että naapurisi sopeutuvat yhtä helposti sinun koiraan. Tämän lisäksi koiranomistajien yksi uhrauksista tulee olemaan oman kodin vapaa sisustussuunnittelu. Nimittäin koirilla on aina varsin vahva mielipide kodin kalusteisiin.

Oletko valmis puremaan hammasta kun koiranpentu syö kalliin sohvan kulmat tai repii tyynyt riekaleiksi? Ja oletko valmis siivoamaan koiran ”vessavahingot” upouudelta matolta?

Mikä rotu sopii persoonaasi?

Oletko räiskyvä taskuraketti, aktiivinen urheiluhullu vai rauhallinen lukutoukka? Onko ikää karttunut sen verran, ettei juokseminen pallon perässä enää innosta? Nämä ovat tärkeitä kysymyksiä, sillä esimerkiksi chihuahua ostaminen saattaa koitua ongelmaksi, mikäli olet kotona viihtyvä lukutoukka. Onko sinulla lapsia tai harkitsetko niiden hankkimista? Siinä tapauksessa liikuntaa tarvitseva rottweiler ei välttämättä ole paras ratkaisu.

Koirat ovat peili sinun luonteen syvimpiin syövereihin, koska koira on aina sinun uskollisin ja parhain ystäväsi. Oletko valmis tekemään päätöksen?