Pukeutuminen koiranäyttelyyn

 

Usko tai älä koiranäyttelyn ensikertalaisille pukukoodi tulee suurena yllätyksenä. Vaikka moni kuvittelee, että tärkeintä on pukeutua niin, että koiran kanssa liikkuminen esimerkiksi agility-radalla olisi vaivatonta, totuus näyttää varsin erilaiselta.

Ota kuppi teetä ja käydään yhdessä läpi kaikki koiranäyttelyiden pukukoodiin liittyvät kysymykset.

Kuka paistattelee parrasvaloissa?

Vaikka koiranäyttelyiden pitäisi olla omistettu yksinomaan koirille, me ihmiset keksimme kaikenlaisia tekosyitä päästä parrasvaloihin parhaan karvaisen ystävämme kanssa. Vaikka Snellville, GA, USA - May 14, 2016: A young woman proudly walks her dog in a dog fashion show at Pawfest, a dog festival on May 14, 2016 in Snellville, GA.pukeutumiskoodille ei ole tiettyä sääntökirjaa, kirjoittamattomat säännöt dominoivat jopa koirien maailmassa. Tarkemmin sanottuna koirien omistajien maailmassa.

Tilaisuudesta löytyy aina joku henkilö, joka on pukeutunut PMMP tai Cheekin keikalle ja huomaa vasta agility-radalla oman koiran kanssa juostessa, että ehkäpä asuvalinta ei mennyt nappiin. Ja sitten tietenkin löytyy niitä, jotka ilmestyvät paikalle leggingseissä ja UGG-kengillä.

Asu tilaisuuden mukaan

Aloitetaan kengistä. Korkokengät ja sandaalit ovat ehdoton “ei”. Kaikki avoimet jalkineet aiheuttavat enemmän ongelmia kuin mukavuutta. Toisaalta maihinnousukengät tai vaelluskengät muistuttavat enemmän armeijan vaellusta. Näin ollen kevyet ja urheilulliset kengät sopivat täydellisesti koiran kanssa juoksemiseen ja hyppimiseen. Poseeraamista varten voit ottaa mukaan toiset kengät, jotka voit vaihtaa kilpailun päätyttyä.

Entäpä housut ja paita? Kuten jo aiemmin mainittu jätä leggings-housut joogatunneille, sillä eiväthän miehetkään kävele julkisella paikalla pitkissä alushousuissa. Vaikka mukavuus on kaiken A ja O, pitää koiranomistajien miettiä myös väriyhdistelmiä. Nimittäin näyttelyn päätähdet ovat koirat eivätkä omistajat tarkoittaen sitä että asukokonaisuudet, jotka vievät huomion pois itse koirasta ei todellakaan ole oikea asuvalinta.

Joissakin kilpailuissa koiran omistajien on pukeuduttava pitkiin hameisiin, joissa juokseminen ei ole missään tapauksessa mielekästä puuhaa. Ota siis selvää ennen kilpailun alkua minkälaiset vaatimukset järjestäjä on organisoinut.

Vältä asusteita

On sanomattakin selvää, että koiranäyttelyt eivät ole Wimbledonin tennisturnaukset ”hattujaiset”. Kaikki irtovaate, joka voi pudota, jäädä kiinni tai vahingoittaa koiraa kannattaa jättää suosiolla kotiin. Koiranäyttelyä pidetään kuitenkin kansainvälisesti arvostettuna tapahtuma minne ilmestyminen suoraan sängystä tulee nostattamaan kulmakarvoja. Toisaalta koiranäyttelyistä ei saisi tulla kotiäitien muotinäytöksenä, missä itse koira toimii tekosyynä ilmestyä paikalle.

Jos koiranäyttely pidetään sisätiloissa, muista nyrkkisääntö: ”Koiran kuuluu olla huomionpisteenä”. Mikäli osallistut ulkona järjestettävään agility-kisaan, muista ottaa mukaan vaihtokengät, sadetakki ja jättää Instagram kuvia varten ostetut korkokengät kotiin.